Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan ABD'ye Süleymani’yle İşbirliği Tavsiyesi!

Seyyid Hüseyin Museviyan, Amerika’nın Afganistan’da başarılı olabilmesi için İran’la işbirliği yapmasını tavsiye ediyor; bunun için de Kasım Süleymani ile çalışmasını öneriyor.



GeçtiÄŸimiz dönem nükleer enerji görüÅŸmelerinde Ä°ran adına baÅŸ müzakereci görevini yürüten Seyyid Hüseyin Museviyan, Amerika’ya ilginç bir öneride bulunuyor.

Amerika’nın çatışmacı bir yaklaşım yerine tıpkı Ä°ran gibi pragmatist bir yaklaşım içine girmesini öneren Museviyan, Amerika’nın Afganistan’da baÅŸarılı olabilmesi için Ä°ran’la iÅŸbirliÄŸi yapmasını tavsiye ediyor; tıpkı 2001 Bonn Konferansı’nda yaptığı gibi.

Lakin Museviyan sadece diplomatik ve siyasi iÅŸbirliÄŸi önermiyor. Tıpkı Irak ve Suriye’de olduÄŸu gibi askerî iÅŸbirliÄŸi de öneriyor. Taliban ve el-Kaide ile mücadelede baÅŸarılı olabilmesi için Devrim Muhafızlarına baÄŸlı Kudüs Ordusu’nun lideri Kasım Süleymani ile iÅŸbirliÄŸi yapılmasını tavsiye ediyor. Süleymani’nin el-Kaide ve Taliban’a karşı baÅŸarılı operasyonlara imza attığı vurgulanarak Amerika’nın baÅŸarılı olabilmesi için Süleymani ile ortak çalışması gerektiÄŸi vurgulanıyor. Museviyan, Amerikan askerlerinin 2012 ve 2013 yılında saÄŸ salim çekilmesinde Kasım Süleymani’nin katkılarından da bahsetmekte.

Amerikan emperyalizmiyle her alanda, her yerde iÅŸbirliÄŸi siyaseti çok baÅŸarılı bir ÅŸekilde uyguluyor Ä°ran. Bütün kirli ve iÅŸbirlikçi siyasetine raÄŸmen Ä°ran’ın hala anti-Amerikancı ve anti-emperyalist olduÄŸunu iddia edecek zavallılar için yapacak bir ÅŸey yok. Lakin Müslüman avcısı Kasım Süleymani’nin yeni av sahasının neresi olacağını göstermesi açısından söz konusu yazıya çekmek istedik.

Haberin Orjinali: (www.irdiplomacy.ir)

irb1.jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.